dijous, 18 de febrer del 2010

L'univers Google i eines relacionades

Un cop assimilats els blocs i el Twitter, toca posar-se amb altres eines derivades de la web 2.0. Totes elles són eines online, o sigui, les podeu utilitzar des de qualsevol ordinador, mentre només tingui un sistema operatiu i connexió a internet. O sigui, no cal tenir els diferents programaris instal·lats a cada ordinador. Estem parlant del "cloud computing", o sigui, tota una sèrie de serveis a la xarxa. Així doncs, hem començat amb l'univers Google, el qual ens aporta un munt de diferents eines: iGoogle, Gmail, Reader, Docs, Traductor, Blogger, Calendar, Picasa, Youtube, Wave,... totes elles amb una utilitat diferent que us convido a descobrir.

Més important, com a editors de documents en xarxa destacaria el Google Docs i el Microsoft Office Live, la qual cosa permet crear, editar, i guardar un document de text, taula de càlcul o presentació en xarxa. I a sobre permet compartir-lo o editar-lo més d'una persona. En segon lloc destacar el Google Reader o el Bloglines per seguir les novetats de diferents blocs o pàgines web dinàmiques, evitant així haver-nos de connectar a un munt de pàgines diferents cada dia. Respecte a fotos, molt importants en comunicació per allò del "més val una imatge que 1000 paraules", doncs us recomano el Picasa, Photoshop i Flickr. I per últim he destacat el Delicious, que us permet guardar tota una sèrie de direccions web, correctament etiquetades, per tal que el dia que les necessiteu les tingueu al vostre abast. Per últim us deixo amb un video de Google Wave, una plataforma que integra diferents utilitats:



Ara toca posar interès per descobrir què ens aporta cadascuna d'aquestes eines i oblidar-nos del programari del nostre ordinador per començar a navegar entre les eines en xarxa. Tingueu curiositat i invertiu una mica del vostre temps a cada una d'aquestes eines que us he presentat.

Us deixo amb en Miquel Duran i la comunicació oral. Ens seguim en els blocs i el Twitter!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada